سوالات متداول اشخاص مشمول و تاریخ مشمولیت سامانه مؤدیان

سوالات متداول اشخاص مشمول و تاریخ مشمولیت سامانه مؤدیان

اشخاص مشمول اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان کدامند؟

کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی)و اشخاص حقوقی موضوع فصل چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366/12/3 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن .

منظور از تاریخ مشمولیت اشخاص در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان چیست؟

مطابق اصلاحیه قانون تسهیل تکالیف مودیان، از تاریخ 1402/10/1  کلیه مودیان اعم از حقیقی و حقوقی ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی موضوع قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب 1398/7/21  با اصلاحات و الحاقات بعدی هستند.

چه اشخاصی از صدور صورتحساب الکترونیکی معاف هستند و طریقه محاسبه ی مالیات این دسته از مودیان چگونه است؟

به منظور تسهیل تکالیف مودیان مشمول این قانون، سازمان میتواند مودیانی (اشخاص حقیقی) که میزان فروش سالانه آنها کمتر از بیست و پنج برابر معافیت موضوع ماده (84) قانون مالیاتهای مستقیم باشد؛ را از صدور صورتحساب الکترونیکی معاف نماید.

نصاب مذکور در سالهای 1402(150برابر) و سال 1403(100 برابر) و در سال 1404(50 برابر) معافیت موضوع ماده (84)قانون مالیات های مستقیم تعیین می شود.

طریقه ی محاسبه مالیات و عوارض این دسته از مودیان، مطابق آیین نامه اجرائی خواهد بود که ظرف یکماه از تاریخ الزم الاجرا شدن آن، توسط سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

 

نکته: لازم به ذکر است که کلیه اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) به شرح ذیل از اول دی ماه سال 1402 ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول ویا دوم و ثبت در سامانه مودیان برای فروش کالا و خدمات مطابق دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی، حسب مورد میباشند:اشخاص حقیقی موضوع جزء (2) بند ط تبصره (6)قانون بودجه سال ،1402 با هر میزان فروش کالا و خدمات سالانه کماکان ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی هستند.عرضه کنندگان کالا و خدمات مرتبط با طلا، جواهر و پلاتین با هر میزان فروش کالا و خدمات به استناد جزء(4) بند ب ماده(26) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ،1400 فروشندگان مواد معدنی به واحدهای فرآوری مواد معدنی موضوع بند م تبصره (7) قانون بودجه سال 1402 با هر میزان فروش ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول مطابق دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی میباشند. مراتب فوق مانع از صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول و یا دوم مطابق دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی، توسط صاحبان مشاغل با فروش سالانه کمتر از نصاب مذکور که طبق سایر قوانین مکلف به صدور صورتحساب الکترونیکی شده اند، نخواهد بود.

ثبت و ارسال صورتحساب الکترونیکی توسط مودیان فراخوان نشده مالیات بر ارزش افزوده که مبادرت به فروش کالا/خدمت مشمول مالیات بر ارزش افزوده می نماید؛چگونه است؟

مودیان فوق الذکر، وفق ماده(4)قانون تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، تا زمانی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور فراخوان نشده باشند؛ مجاز به اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خریداران نمی باشند. دریافت کنندگان مشمول جریمه ای معادل دو برابر مالیات و عوارض دریافتی بوده واین جریمه قابل بخشودگی نمی باشد. همچنین مالیات بر ارزش افزوده پرداختی توسط این دسته از فعالان اقتصادی مادامی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور فراخوان نشده اند، به عنوان اعتبار مالیاتی آنان منظور نمیشود.

با عنایت به موارد مطروحه، ضروری است این دسته از مودیان جهت صدور صورتحساب الکترونیکی و ثبت آنها در سامانه مودیان از همان شناسه کالا/خدمات مندرج در سامانه stuffid.tax.gov.ir با امکان تغییر نرخ

مالیات بر ارزش افزوده به نرخ صفر استفاده نمایند.

 

نکته: چنانچه مودیان مذکور على رغم عدم فراخوان توسط سازمان امور مالیاتی کشور (به استثنای مؤدیانی که در اجرای فراخوان مرحله سوم به صورت اختیاری ثبت نام نموده اند) به هنگام ثبت نام در نظام مالیاتی مشمولیت در نظام مالیات بر ارزش افزوده را انتخاب نموده اند، می بایست جهت جلوگیری از تعلق جرائم مزبور نسبت به اصلاح مشمولیت اقدام نمایند.

بدین منظور مؤدیان می بایست با مراجعه به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به آدرس My.tax.gov.ir نسبت به اصالح و ویرایش مشمولیت اقدام نمایند.(منوی فهرست پرونده های مالیاتی –

پروندههای عملکرد و ارزش افزوده – جزئیات پرونده – بروزرسانی و تکمیل ثبت نام – ویرایش اطالعات ثبت نام – تعیین مشمولیت ارزش افزوده)
نظر به اینکه مسئولیت انتخاب مشمولیت یا عدم مشمولیت مالیات بر ارزش افزوده مؤدیان در هنگام ثبت نام با مؤدی می باشد، لذا ضروری است به منظور جلوگیری از تعلق جرائم مربوط نسبت به احراز مشمولیت یا عدم مشمولیت خود مطابق فراخوان های سازمان امور مالیاتی کشور اطمینان حاصل نمایند.

مصادیق عدم الزام به صدور و ثبت صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان کدامند؟

 مصادیقی همانند: درآمد اجاره اموال غیر منقول – خرید و فروش سهام /اوراق بهادار، سود و زیان حاصل از تسعیر، سود سپرده های بانکی، سود سهام و اوراق بهادار، حق عضویت و کمک های بلاعوض .

نرم افزار واسط سامانه مؤدیان گارنت چگونه به شما در ارسال صورت حساب به سامانه مؤدیان کمک می کند؟

 نرم‌افزارهای واسط مختلفی به بازار عرضه شده‌اند که از جمله آنها می‌توان به نرم‌افزار واسط سامانه مودیان گارنت اشاره کرد. این نرم‌افزار توسط تیم آوا اندیش رستا توسعه یافته و به دلیل تمرکز بر کیفیت و ارائه ویژگی‌های منحصربه‌فرد، جایگاه ویژه‌ای در میان کاربران پیدا کرده است. نرم افزار واسط سامانه مردیان گارنت با حذف پیچیدگی های سامانه مؤدیان به تمام کاربران با هر سطح دانش از سامانه مؤدیان این امکان را می دهد تا به راحتی صورت حساب های قروش خود را به سامانه مؤدیان ارسال و سپس آنها را مدیریت کنند.برای اطلاعات بیشتر درباره ی نرم افزار،به صفحه نرم افزار واسط سامانه مؤدیان گارنت مراجعه کنید.